Den legendariska filmkompositören Ennio Morricone har enligt färska rykten från italienska hemsidan IGN blivit värvad till att komponera filmmusiken till Quentin Tarantinos enomt hypade WW2-epos, Inglourious Basterds. Men kanske inte ändå. Tarantino Archives publicerade nyheten i fredags, men tog sedan ner den med förklaringen att det inte är 100% bekräftat än.

Däremot är Tarantino, som bekant för de flesta, ett stort Morricone-fan. Regissören har använt hans musik i Kill Bill och Death Proof, och bad Morricone redan 1994 att skriva musiken till små partier i Pulp Fiction — något som kompositören slutligen tackade nej till.

Tarantino har länge beskrivit sin långt försenade film som “[min] spaghettivästern”, så att Morricone skulle skriva musiken till filmen låter minst sagt troligt. Däremot så begabbade han på Cannes-festivalen tidigare i år ett potentiellt specialskrivet soundtrack med orden: “Jag har en av de bästa soundtrack-samlingarna i landet. Jag litar helt enkelt inte på någon kompositör med att göra det. Vem fan är den här snubben som kommer in och slänger skit över hela min film. Tänk om jag inte gillar det? Och snubben har redan fått betalt!”

Som vanligt, så får vi se. Omfånget i hela Inglourious Basterds har Morricone skrivet över sig, så vi hade inte förvånats om det här stämmer. Men ta det med en nypa salt än så länge.

(via Tarantino Archives)

— Mattias Hinderson